kotona ollaan ja lauma kepua lukuunottamatta koossa. kepu viettää vielä huomiseen kissanpäiviä miian luona. ei taida miia raaskia antaa pikkukissaa ees takas :))

oltiin siis jussin kanssa minilomalla amsterdamissa la-ke. elsa oli miun vanhemmilla liperissä ja kiva seijalla ja oskulla kotkassa. kaikilla hoidokeilla oli mennyt oikein hyvin :) hirvee järjestäytyminen oli vaan nyt ensimmäistä kertaa kun kiva oli ollu pidempään poissa, pörhistelyä elsan ja lalan puolelta, siitä huolimatta, että pikkukoira istui vaan nöyränä tuolin alla. lalallahan on aina tarve ensialkuun muistuttaa elsalle elsan paikka ja nyt oli taas sitten kiva muistutuksen tarpeessa. kai. noh, toisaalta, se meno mitä se piti vikmaneilla, niin..ei liene pahaksi ollenkaan! aune- mamma ei kieltäny kakruaan mistään ja kivahan käytti sen heti hyväksi. riekkui, hyppi, puri, komensi.. mietin vain, et kukaan elsan lapsosista ei ole varmaan unelmissaankaan harkinnu käyttäytyvänsä elsaa kohtaan noin, se loppuisi jo viimeistään ajatuksen tasolle! dukki söi tyynesti vain luuta ja antoi akkojen höyrytä =)

muutamia kuvatuksia matkan varrelta:

amsterdam oli kaunis kaupunki, noi talot on ihania :) jokainen vähän johonkin suuntaan kallellaan ja vinossa, mutta annettakoon anteeksi, vanhimmat on kuitenkin rakennettu jo 1600-luvulla kun suomessa asumuksena toimineet savutuvat olivat vielä kohtuullisen uusi keksintö ;)

"pyysivät ajelulle, mut ei lähdetty.."

käytiin tosin ihan isolla "laivalla" kanavaristeilyllä, anne frankin talossa ja muuten vain kuljeskeltiin pitkin kaupunkia päivät. joitakin ostoksia löytyi ja löysinpä markkinoilta arabian norppa-patsaan, hintaa 10e, halvimmat huutonetissä n.60-70e :)

torstaina ennen kotiinlähtöä treffattiin pyrripoika sirius. sirius oli käynyt kivaa leikittämässä jo reissunkin aikana. juuri edeltävästi kivan tosin onnistui murtautua ja syödä omaa ruokaansa n.5-6dl..olin varma et se halkee, vyötärö katos samantien! mut tuossa se viel makaa, yhtenä kappaleena.. porsas! =)

muutamia kuvia. ihanaa kun miun kuvaustaidoilla vaihtoehdot on joko yli- tai alivalottuneet kuvat. prkl. tosin kuvasin nyt oskun kameralla kun reissussa ei ollu mukana kun vanha kunnon kittiputki, ei haittaa jos jotai käy! kieltämättä tommonen 7D ois kyl aika hieno..vaik tuntuuki tosi isolta käteen verrattuna miun perus 400D:hen. täytynee ruveta pistämään muutamia euroja säästöpossuun..

 

kiva:

sirius

 

näyttää ku ton miun pennun suussa ei ois ku muutama hammas! totuus on onneksi vähän toinen ;)

aune-mamma

 

sohvi

 

selma

 

ainiin, sillä aikaa oli tämä aulis-poika käynyt näyttelyssä (vaikkei se osaakkaan seistä edukseen (eli tämä maailman tärkein taito on edelleen opettamatta!hitto!) ja vaikka..noh, jätetään sanomatta ;) ja siis sai toisen sertinsä. onnea =) ei tarvitse ajatella näyttelyjuttuja taas vähään aikaan jos ei taho.

noh joo.. vaikka aina noita näyttelyitä haukun rahanhukaksi niin totuus on edelleen se, että niissä on silloin harvoin ihan mukava käydä. ei se aksa ole juurikaan halvempaa (tosin kisoja löytyy paljon lähempää), mutta yli 30e jonkin värisestä nauhasta on kyllä silti helvetin paljon! mutta,pitäisi taas aktivoitua ja ottaa tavoitteeksi joku näyttely jollekin. viime vuonna ei käyty missään..

jotenkin toi uusi SA sääntö menee hieman yli miun tyhmän pään. ennen,aikojen alussa, sai SA:n (kai) siksi, että oli Sertin Arvoinen, voi siis kilpailla sertistä. sitten tuli vaaleanpunainen nauha tarkoittamaan ERI:ä, erinomaista, tuohon SA:n tilalle. tyhmempi voisi siis päätellä, että ERI=SA eli kun saat laatuarvostelun ERI koirallesi, koirasi voi siis olla Sertin Arvoinen ja kilpailla sertistä (tai siis kilpailikin). nyt sitten on taas palautettu SA, eli jos koirasi on ERInomainen, se ei välttämättä ole enää kuitenkaan Sertin Arvoinen. iso BLAAAH..

niin ja se auliksen arvostelu:

Mycket tilltalande helhet. Fin storlek. Välskuret huvud med fint uttryck. Bra öron. Fin hals. Mycket välkroppad för åldern. Goda vinklar. Bra päls, ben och tassar. Rör sig med bra steglängd.

ERI NUK1 SA, ROP, Sert, cacib. jeps :)) tuomari oli joku svedu. minen muista nimmee..

_______________________

päivitin samalla vähän linkkejä ja kuvia..