eilen suunnattiin kontiolahdelle ninkan ja lauman luokse lenkille. lenkistä tuli hieman odotettua pidempi, osin sen takia, että piti räpsiä kuvia :)

kaikenlaisia jänniä koloja vanhalla asemalla

 

asemalta sisältä sitten löytyivät muunmuassa prinsessat peppi:

ja vappu

 

myös kiva halusi leikkiä trinsessaa..(todellisuudessa tuota peittoa oli ihana syödä..)

elsalla oli virtaa pahemmin kuin pikkupennuissa.. ikkuna oli auki ja useaan kertaan se kävi tarkastamassa ratapihan tilanteen:

homma loppui siihen kun se tuli varsin vauhdilla tuohon tarkastuspaikalleen ja jäi (ilmeisen suunnitellusti kyllä) kiikkumaan tuohon kapealle ikkunalaudalle kaikilla neljällä jalalalla... vaikka olen huomannut ettei pyrri tosiaan vähällä tipu, en halunnut kokeilla miten elsa selviää muutaman metrin hypystä alas..

lenkkeiltiin kontiolahden maastoissa ja pennut pääsivät mm. pitkospuille ja lintutorniin. pitkospuut olivat todella liukkaat! osan matkasta varalta kannoin pentua, kun se ei yhtään tajunnut välttää rakoa pitkospuiden välissä. elsa ja vappu kiipesivät korkeeseen lintutorniin kuten vanhat tekijät, tai no, juoksivat portaita edestakas "hei me löydettiin tällainen!" ja kääpiö pääsi torniin niinikään sylissä.

isompi kääpiöistä, hippa:

lintutornin liepeillä koivikossa nähtiin suosikkipikkulintujani pyrstötiaisia! en ole niitä koskaan noin nähnyt, rengastamassa olen joskus aikanaan niitä ollut. ihania! meilläkin on nyt lintulauta (=kepun telkkari), kävijöinä toistaiseksi ihan vain talitiaisia, sinitiaisia, pikkuvarpusia, viherpeippoja, sinitiaisia ja tänään ekaa kertaa vieraillut hömötiainen. toki kurre vierailee aika-ajoin myös. aika basic sakkia.

todettiin että useassa kuvassa on tämän neidin huiskuhäntä aina tiellä! vapulla kun ei häntää kovin paljoa ole ja kääpiöillä ei paljoa enempää niii syyllinen on toki elsi. ihana huiskuhäntä :))

kääpiö kävi tosiaan eilen ensimmäisillä rokotuksilla ja samalla sai elsa kennelyskärokotteen nenäänsä. painoa ki-kivalla oli 6,7kg. kahteen viikkoon on siis tullut n. 1,3kg painoa. noin suunnilleen. sunnuntaina korkeutta oli n. 35cm. vertailun vuoksi elsan tytär pila painoi 13 viikon iässä jo 7,5kg! toivon tosiaan, että kiva viruttaisi koipensa ihan mukaviin +45cm lukemiin. pilahan on nyt aikuisena siis n.49cm (pikkuisen elsiä korkeempi) ja painoa 14kg. elsa painaa saman verran, ja verrattuna aikaan ennen pentuja, se painoi melkein kilon vähemmän =( ei se lihava ole, joskin saisi olla pikkuisen kyljistään kiinteämpi.

kiva ei edes huomannut rokotusta ja sillä tuntui olevan mukava eläinlääkärireissu huolimatta siitä, että elsa tasan tiesi missä ollaan ja sillä ei ollut yhtään mukavaa.. kiva vain heilutti häntää kaikille ja kaikelle :) laitoin nameja pöydälle rokotuksen ajaksi ja kiva niitä imuroi siitä suuhunsa. eläinlääkäri totesti vain "kääpiöllä on kyllä varsin hyvä ruokahalu!". joo sitä se kyllä on!

eläinlääkäri harmitteli kun lala ei ollut mukana, kun kerroin viimeisimmästä virtsakiviepisodista. olisi halunnut testata ultraäänilaitteita :D sovittiin, että lala lähtee kivan 16-viikkoisrokotuksille sitten mukaan. olenko laittanut siitä episodista edes tänne? no, pissaaminen meni vaikeaksi ja yhtäkkiä koko rakko tyhjeni kerralla lattialle..sitten taas monta päivää hyvin ja seuraavana viikonloppuna taas pissaaminen oli vaikeaa, vaikeampaa kuin ikinä ja sitä tuli vähän kerrassaan ja koira piti päästää vähän väliä pihalle. yleisvointi säilyi hyvänä kuitenkin ja todettiin yksissätuumin eläinlääkärin kanssa, että katsotaan tilanne seuraavana arkipäivänä. seuraavan arkipäivän koittaessa lala pissasi ihan normaalisti... taas oli jo ajatus, että nyt ollaan lopun alussa, mutta niin se vain taas alkoi sujumaan! noille virtsakivillehän ei ole mitään muuta tehtävissä kuin korkeintaan leikata ne pois. ja päätös on jo tehty, ettei koiraa enää leikata. jos tilanne äityy niin akuutiksi, on vain vaihtoehtona päästää belgiystävä sateenkaarisillalle. mutta nyt taas ei olla enää tuossa tilanteessa. lala on kotiutunut naapurista, jossa se oli juoksuhoidossa ja on kuulemma ihan ok pirteä kaveri :)

loppuun vielä tomerasta pikku-kivasta kuva:

ja ihana vappuliini :)

loput kuvat eiliseltä päivältä täällä.